Briska draagt graag bij aan een gedoe-loos Nederland voor een ontspannen wereld

Hoe zou het zijn als mensen ontspannen en vrolijk kunnen werken en leven en jij daaraan kunt bijdragen?

Hoeveel mensen ken jij die gedoe-loos zichzelf zijn?

Hoe zou het zijn als jij jezelf met je innerlijk gedoe zo kunt begeleiden dat je het anderen ook kunt leren? 

Mijn belangrijkste doel is dat leiders, adviseurs, ondersteuners, docenten, ouders en andere begeleiders van het leven mensen zichzelf zo leren te begeleiden in het leven, dat hun kinderen, medewerkers, leerlingen, klanten en dierbaren nooit een training bij me hoeven volgen.

Veel mensen kunnen anderen adviseren en zichzelf vertellen hoe je een leven leeft waar je van houdt, maar doen en kunnen het zelf niet. Hoe meer mensen ‘practice what you preach’ zijn, worden ze het betrouwbare voorbeeld voor anderen op het werk en privé. Mensen durven elkaar tegenwoordig steeds minder in de ogen te kijken. Dat kan niet de bedoeling van het leven zijn. Toch?

Ben jij op zoek naar een spreker, leider van een microtraning of masterclass voor een programma in jouw organisatie? Voor een uur, een dagdeel of meer? Neem dan contact met me op e we onderzoeken samen wat ik voor je kan betekenen.

Beter te vroeg dan te laat. Toch?

Heb jij de taak gekregen of op je genomen om een dag te organiseren en kom je er niet lekker uit of krijg je het niet echt van de grond? Ik help je graag op stoom komen met inspirerende en uitnodigende inhoud, ideeën, vormen en kaders. Ik ben graag je hulplijn in hoe je een programma neerzet voor medewerkers, collega’s, klanten, vrienden, verenigingsleden, waardoor mensen ook op komen dagen. En als het voor ons beiden klopt, verzorg ik een onderdeel van het programma.

Wil jij dat mensen in jouw zaal aan het denken worden gezet en geïnspireerd raken?

Je kunt me inzetten voor een masterclas, mini-symposium, seminar, microtraining, inspiratiesessie, workshop of lezing rondom thema’s als:

 • zelfzorg
 • zelfregie en persoonlijk leiderschap en effectiviteit
 • vitaliteit en veerkracht
 • duurzame inzetbaarheid
 • innerlijke rust en ontspanning
 • zingeving
 • de kracht van bewustzijn
 • onzekerheid, zelfvertrouwen en zelfwaardering
 • loslaten en accepteren
 • werk privé-balans, werkdruk, burn-out en stress
 • weten wie je bent, wat je wilt en keuzes maken
 • assertiviteit, grenzen en wensen aangeven
 • gedoe-loos jezelf zijn
 • preventie en verzuim
 • werkgeluk
 • psychologische en sociale veiligheid

 

Vraag me gerust voor een thema of titel die jou beter past of lijkt. Mijn creatieve geest staat graag aan. Mijn netwerk werkt graag mee. Mijn ervaring als trainer en coach sinds 1998 zorgt voor gedegen programma’s. We stemmen doel, wens, vorm, kaders en inhoud op elkaar af, zodat het waardevol wordt voor alle partijen. 

Micro-trainingen die ik sowieso voor je op maat kan maken. Een mix van inhoud en aanpassing van tijd is mogelijk. Of een reeks of divers aanbod binnen jouw programma.

Je werk en privé in balans

Zelfreflectie en zelfonderzoek met je eigen werk en prive balans in interactieve oefeningen. Briska spiegelt je met de door haar ontwikkelde balansschalen. Als het aan haar neem je na deze masterclass, minimaal één actie die veel verschil gaat maken voor jou werk-prive balans. Het  gaat niet over time-management, maar een laagje dieper. Dat pas je van zelf wel toe als je weet wie je bent en wat je wilt. 

Een leven leven waar je van houdt

Iets wat voor veel mensen een uitdaging is. Maar als je hart een beetje mee mag doen en de financiële zekerheid iets minder belangrijk wordt, zou het zo maar kunnen lukken. Wanneer je je zingeving goed op een rijte hebt kan dat ook met financiële harmonie.

Nu ben ik aan de beurt

Een masterclass over zelfzorg en zelfregie, die je dè twee dingen leert die je niet hebt geleerd. Dè oefening geeft, als je die voor de rest van je leven doet hier nooit een training bij hoeft te volgen.

Zelfvertrouwen doen of zelfvertrouwen zijn

Een masterclass waarin diepgaand zelfonderzoek centraal staat aangaande het thema zelfvertrouwen. Zelfonderzoek is de basis voor een leven leven waar je van houdt.

Burn-out is niet nodig

Er zijn veel misvattingen over wat een burn-out is. In feite heeft het maar één essentiele oorzaak. Weinig leidinggevenden weten dit, waardoor het risico op burn-out juist toeneemt. Wat als je als leidinggevende niet zit te wachten zitten te wachten op mensen met een burn-out? Als  leidinggevende heb je meer inlvoed op de burn-out zowel positief als negatief dan je denkt, zonder soft te hoeven worden.

Zelfleiderschap is gedoe-loos leiderschap

Of je nou leidinggevende, leraar, adviseur, ouder of coördinator bent. Het vraagt erom zo respectvol en liefdevol met jezelf te zijn, dat je je medewerkers, leerlingen, studenten, patienten, klanten en kinderen nooit een trauma hoeft te bezorgen. Wanneer je dat kunt, kun jezelf en anderen pas echt goed in hun kracht zetten. Als jij het kunt kunnen zij het ook. Gedoe-loos ledierschap zorgt voor gedoe-loze organisaties met sociale veiligheid.

Doorbreek je sleur!

Mensen zitten vaak meer in een sleur dan ze zelf denken. Als het aan Briska wordt je weer een beetje wakker geschud, zodat je staooen gaat maken buiten je comfortzone. Want avontuur geeft weer kleur in plaats van sleur.

Zorg voor jezelf

Wat betekent dat eigenlijk voor jezelf zorgen? De meeste mensen weten het wel dat het goed voor ze is, maar doen het niet. Het draait hier om het waarom je het niet doet, terwijl je weet dat het goed voor je is.

Iedereen is gemotiveerd

Veel mensen zijn op zoek naar wie ze zijn en wat ze willen, terwijl dat niet zo moeilijk is. Hoe weet je nou waarvoor je gemotiveerd bent? Of iemand gemotiveerd is? Hoe motiveer je jezelf? Hoe motiveer je een ander? Wat is motivatie eigenlijk? Hie zit het precies met (zelf) discipline en doorzettingsvermogen?

Teamverbinding

Iedereen heeft ondertussen de feed-backregels en communicatie ezelbruggetjes wel geleerd om elkaar ergens op aan te spreken. Maar waar draait het nou echt om als je verbinding wilt en veilige communicatie? Hoe zou het zijn als iedereen gewoon respcevol van binnenuit met zichzelf en anderen communiceert?

De zorgprofessional en zelfzorg

De titel laat de spagaat van de zorgprofessional eigenlijk al zien. Wie goed voor zichzelf zorgt is pas echt goed voor anderen. Er zijn veel mensen die dit nog echt kunnen leren, ook buiten de zorg.

Bewust zelfleiderschap helpt!

Wil je dat mensen weer meer verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gedrag. Bewuster stilstaan bij wat ze zelf kunnen doen om meer zelfleiderschap te pakken? Dan hou ik ze graag vriendleijk de spiegel voor. 

Op jezelf vertrouwen

Veel mensen kunnen anderen het advies geven ‘laat toch los’ of ‘accepteer het gewoon’, maar weten zelf niet hoe je dat doet. Wanneer je practice what you preach bent, n=ben je pas echt een goed voorbeeld voor anderen. Hier draait om hoe je echt op jezelf kunt gaan vertrouwen, dat je weet wie je bent, wat je wilt en dat ook doet en zegt. En daarmee het goede voorbeeld bent.

Vredig leven

Een masterclass waarin je de spiegel vriendelijk voorgehouden krijgt in wat je zelf kunt doen om vredig te leven, werken, samenwerken en samenleven. Ook hier gaat het een laagje dieper, waar mensen worden uitgenodigd naar zichzelf te kijken. Op een veilige, warme en inspirerende manier. Ontspan de wereld, begin bij jezelf, is niet voo rniets mijn grootste missie.

Lef is leuk!

Fun en diepgang.  Als het aan Briska ligt krijg je dè doorbraak, waardoor je direct toegang hebt tot het vrije leven waar iedereen zo naar verlangt. In plaast van in veiligheden en zekerheden blijven hangen.

Werken aan wat je leuk vindt

Werkgeluk hangt nauw samen met levensgeluk. Iets wat veel mensen onderschatten. Sommige mensen gaan naar hun werk om geld te verdienen waarmee je een leuk leven kunt hebben. Anderen gaan naar hun werk om afleiding te hebben van thuis om wat voor reden dan ook. Beide een belangrijk signaal voor dat je leven leuker kan zijn.

Reken hoe dan ook op een laagje dieper dan je gewend bent. Bij mij staat zelfonderzoek en bewustwording altijd centraal.

Dat is wie ik ben. Niet te veel koetjes en kalfjes, maar liever de koe vriendelijke bij de horens vatten. Ik heb niet voor niets het Centrum voor Zelfvertrouwen. Je moet een beetje zelfvertrouwen hebben om waar te durven laten zijn dat je ook onzeker bent. Toch?

Ik leer mensen zichzelf zo te begeleiden, dat je:

Z

gewoon lekker jezelf kunt zijn

Z

liefdevol en respectvol met jezelf omgaat, waardoor er innerijke rust en balans is.

Z

ontspannen om kunt gaan met lastige situaties, gevoelens en emoties

Z

weet wie je bent, wat je wilt en daar trouw aan bent

Z

waardevol bent en je je ook zo voelt. Dat is goed voor jezelf, je gezin, werk(relaties) en anderen met je in relatie bent.

Z

innerlijke harmonie ervaart in wie je bent, wat je doet, laat en zegt en zin in het leven hebt. Dat je doet waar je goed in bent en blij van wordt.

Als jij het kunt, kun je het anderen ook leren! En het liefst de kinderen van nu!

Hoe zou het zijn als iedereen werk had waar die van houdt en blij van wordt?

Ik droom van een wereld waar iedereen doet waar ie blij van wordt. Qua werk en privé. Dat zou pas veel ontspanning brengen, toch?

Hoe zou het zijn als iedereen goed voor zichzelf kiest?

Dan heeft niemand het gevoel een ander tot tot last te zijn of te kwetsen. Veel mensen doen dat juist wel, omdat ze niet weten wat hun grenzen en wensen zijn. Juist dan wordt je onbetrouwbaar voor jezelf en anderen. Terwijl iedereen van eerlijkheid houdt! Toch?! Dan help je elkaar pas echt.

Hoe zou het voor de wereld zijn als iedereen zichzelf zou kunnen ontspannen?✌️🍀

Als het aan mij ligt wil ik een grote bijdrage leveren aan een gedoe-loos Nederland.

Het kan wèl!

Z

Dat grenzen en wensen gerespecteerd worden door anderen

Z

Dat je werkelijk met jezelf door één deur kunt. Je moet alleen even weten hoe.

Z

Dat je zo van jezelf houdt dat anderen ook echt van jou houden en je waarderen om wie je bent en wat je doet.

Z

Dat je doet waar je zin in hebt en goed in bent en kunt laten waar je geen zin in hebt op een volwassen manier.

Z

Dat je gedoe-loos jezelf kunt zijn. Ik schrijf er een boek over.

Mijn programma’s zijn voor iedereen die een leven wil leven waar je van houdt met je dierbaren. Je kunt nu aan de beurt zijn! Als je maar durft te kiezen!

Over gedoe-loos jezelf zijn

Veel mensen vinden dat ze het al goed hebben en niet mogen zeuren of klagen. Bij anderen is het vaak erger vinden ze. Ook al is het financiëel, materieel en qua sociale contacten en activiteiten prima op orde… Ook al zijn ze zelfbewust… Mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel kunnen regelrecht op een burn-out af stevenen, zonder dat ze het zelf door hebben. Of nog erger!  Ze hebben het door, maar kunnen het niet stoppen.

Sommige mensen moeten eerst in de goot liggen voor ze hulp zoeken of naar een dokter gaan. Ik laat ze liever zien dat ze  preventief iets kunnen en mogen doen om uit de ratrace van het leven te stappen, waarin te veel ballen in de lucht gehouden worden.

Het is de vraag hoeveel zin ze werkelijk hebben in hun leven, als we een laagje dieper mogen kijken.

Gedoe-loos jezelf zijn begint bij tijd voor jezelf en stilstaan bij jezelf en je leven! Hier verlangen de meeset mensen naar, maar ze doen het niet. Met als gevolg dat mensen afhaken, aanmodderen, uitstellen, doorpezen en opgaan in de waan van de dag.

Vermoeiend toch? De cijfers liegen er niet om in Nederland! Als mensen eerlijk zijn weten ze ook dat ze dit doen. En sommigen zijn er nog trots op ook hoe ze alles onder controle weten te houden. 

Ze zoeken, mijmeren, sudderen, twijfelen, zijn hard voor zichzelf. Ze staan voor iedereen klaar behalve zichzelf. Zijn van binnen gevoeliger dan ze laten zien of in zichzelf toelaten.  Ze zoeken naar rust en balans, maar weten niet hoe.

Ben jij of wil jij de leider zijn die heb beste voor heeft met jouw medewerkers?

Die preventieve zorg heeft voor de mensen die je leidt? 

Die persoonlijk leiderschap minstens zo belangrijk vindt, als het werk dat gedaan moet worden?

Dan draag ik graag mijn steentje bij! Ik wil een grote steen verschuiven in Nederland.

Ik wijs het liefste zo veel mogelijk mensen de weg naar gedoe-loos jezelf zijn.

Neem vrijblijvend contact met me op, zodat we samen kunnen bespreken wat jij wilt en wat ik daarin voor je kan betekenen.

 Laat me mensen de weg wijzen in de zoveelste herbezinning van hun leven.

Ik weet hoe het voelt om je van binnen waardeloos te voelen. Ik weet ook wat er voor nodig is om je waardig te leren voelen tot je zeker weet dat je waardevol bent. Ik heb het het pad van zelfbevrijding gelopen en weet precies waar de knoppen zitten.

Het leven kan echt mooier zijn!

Mijn vrienden van vroeger weten dat ik regelmatig een gat in de dag kon slapen en ’s avonds uren voor de buis kon hangen.

Dat deed ik om twee redenen. De eerste was om bij te komen van al het harde werken dat ik vooral voor anderen deed.

De tweede was om mijn gevoeligheid en zelftwijfel ‘lekker’ te verdoven en overleven. NOOIT MEER! Dat weet ik zeker.

Als ik toen wist wat ik nu weet…

Dan was ik met terugwerkende kracht elke dag uit mijn bed gesprongen om te doen waar ik zin in had. Alleen wist ik toen nog niet wat ik nu weet. Ik dacht wel al jaren het allemaal begrepen te hebben, maar dat was de grootste misvatting op mijn pad van zelfbevrijding en dat heeft voor grote vertraging gezorgd. Er is zo veel te leren en zoveel meer mogelijk dan je denkt! Heerlijk! Dat gunt ik iedereen! Dat je zeker weet dat je het leven ontspannen aankunt, hoe het ook het komt. Het kan en is de basis van eerlijk zelfvertrouwen. Iedereen dacht dat ik veel zelfvertrouwen had, maar van binnen was dat heel anders.

Wil je een overzicht van alle activiteiten van het Centrum voor Zelfvertrouwen?

Wil je het opnemen in jouw aanbod, dan wil ze we er graag met je over hebben. Er zijn je meerderen voorgegaan.

Kijk ook even onder het kopje ‘gratis’ in het menu voor een e-book ‘ik wil gewoon gelukkig zijn’, zelfzorgplan, adviesgesprek, artikel aangaande de innerlijke criticus en haar model van zelfbevrijding, de inner check (een soort persoonlijke APK) en de online levensspiegelsessies op de eersts woensdag van de maand.

Als je nieuwsgierig bent kun je lezen over de methodische uitgangspunten. 

Wil je contact met me over de mogelijkheden in jouw zaal?

 

We maken kennis met elkaar, onderzoeken samen wat je wilt en wat daarvoor nodig is in jouw zaal.

Wat werk van Briska in beeld en geluid bij klanten

  Ik vind niets mooier dan veel in hun kracht te kunnen zetten. Hoe meer mensen ontspannen in het leven staan, hoe meer ontspannen de wereld is. Toch?

  Met een waardevol programma in je zaal, komen mensen graag een volgende keer weer.

  Ik wil dat deelnemers keuzes maken die goed voor zichzelf zijn en daarmee automatisch goed is voor de organisatie en anderen.

  Wat mensen zeggen over Briska’s werk

  Ik heb een rust gevonden die ik lange tijd niet had

  Op het moment dat ik aan de jaartraining ‘Nu ben ik aan de beurt’ begon, zat ik niet lekker in mijn vel, niet op het werk, maar ook thuis liep ik tegen dingen aan. Ik kreeg van mijn leidinggevende de kans om een training te volgen om aan mezelf te werken en zo kwam ik terecht bij een coachpool van de universiteit. Ik las zo eens wie wat aanbiedt en hoe iemand te werk gaat. Alle speerpunten die Briska daarin noemde spraken mij enorm aan. Ik zocht vooral rust en zelfvertrouwen. We hadden een kleine groep en hoewel het de eerste keer even spannend was, je weet toch nog niet helemaal wat je te wachten staat, voelde het vrijwel meteen heel vertrouwd. Ieder had zo zijn eigen problemen en moeilijkheden waar hij of zij tegenaan liep en iedereen was er voor elkaar en luisterde naar elkaar. Dit heeft er voor gezorgd dat er een hele gezellige, fijne en veilige omgeving was om je verhalen in te delen en ermee aan het werk te gaan. De rust die ik nu heb is zo fijn. Rust om even stil te staan, en ook om even te kunnen genieten van stilte. Briska heeft mij geleerd om vooral ook uit te spreken wat ik voel. Dit geeft op zich al een enorme vrijheid en juist ook vaak meer begrip bij anderen en dit versterkt mijn positieve gevoel dan ook weer. Lieve Briska, ik vind jou een fantastisch mooie, sterke vrouw en iedere keer als ik bij je was ging ik ook met een blij gevoel weer naar huis. Ik zou iedereen deze training willen toewensen en aanraden.

  profile-pic
  Marjolein Oosterveer, 46 jaar
  Analist, onderwijs- en onderzoeksmedewerker diergeneeskunde bij de Universiteit Utrecht

  Briska's Landingsdag was een eye-opener!

  Een hele dag in stilte was nieuw voor mij. Voor iemand die normaal gesproken graag praat, was het in het begin best onwennig en confronterend, maar het werd steeds fijner. Het bleek de rust en de ruimte te zijn die ik echt even nodig had. Briska's begeleiding was subtiel maar effectief. Ze hielp me om mij meer op mijn gemak te voelen en mezelf over te geven aan de ervaring. Het gaf me de helderheid die ik nodig had bij mijn interne conflicten.Ik begon met onzekerheid en twijfel, maar eindigde met een gevoel van rust en duidelijkheid voor mijzelf. Met een stevig gevoel van geaard zijn in het hier en nu. De stilte vond ik opeens superfijn en ik merk dat ik dit echt vaker wil doen!Deze ervaring beveel ik iedereen aan die op zoek is naar persoonlijke groei en die de confrontatie aandurft om meer zelfinzicht te krijgen.

  profile-pic
  Laura van Stee, 29 jaar
  Marketing & Psychology Expert

  Niets maakt mij blijer als hèt kwartje écht bij je landt, dat het leven niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Dat je gewoon weet, mag en ontspannen kunt doen waar je blij van wordt in je leven!

  Chat openen
  Stuur mij gerust een WhatsApp 😄
  Hi, wat kan ik voor je betekenen? Ik wijs je graag de weg