Briska draagt graag bij aan een gedoe-loos Nederland voor een ontspannen wereld

Hoe zou het zijn als mensen ontspannen en vrolijk kunnen werken en leven en jij daaraan kunt bijdragen?

Hoeveel mensen ken jij die gedoe-loos zichzelf zijn?

Hoe zou het zijn als jij de minder gedoe-lozen kunt helpen om een leven te leven waar ze naar verlangen?

Briska’s belangrijkste doel is dat leiders, adviseurs, ondersteuners, docenten, ouders en andere begeleiders van het leven mensen zichzelf zo leren te begeleiden in het leven, dat hun kinderen, medewerkers, dierbaren nooit een training bij haar hoeven volgen.

Veel mensen kunnen anderen adviseren en zichzelf vertellen hoe je een leven leeft waar je van houdt, maar doen en kunnen het zelf niet. Briska gaat voor ‘practice what you preach’, zodat je werkelijk het voorbeeld bent op je werk en privé. Mensen durven elkaar tegenwoordig steeds minder in de ogen te kijken. Dat kan niet de bedoeling van het leven zijn, aldus Briska.

Ben jij op zoek naar een spreker, workshopleider of een masterclass voor een programma in jouw organisatie? Voor een uur, een dagdeel of meer? Dan zit je hier goed!

Beter te vroeg dan te laat. Toch?

Heb jij de taak gekregen of op je genomen om een dag te organiseren en kom je er niet lekker uit of krijg je het niet echt van de grond? Briska helpt je graag op stoom komen met haar inspirerende en uitnodigende inhoud, ideeën, vormen en kaders. Ze is graag je hulplijn in hoe je een programma neerzet voor medewerkers, collega’s, klanten, vrienden, verenigingsleden, waardoor mensen ook op komen dagen. En als het klopt voor jou en Briska, verzorgt ze ook een onderdeel van het programma.

Je kunt Briska inzetten voor een masterclas, mini-symposium, seminar, inspiratiesessie, workshop of lezing rondom thema’s als:

 • zelfzorg
 • zelfregie en persoonlijk leiderschap en effectiviteit
 • vitaliteit en veerkracht
 • duurzame inzetbaarheid
 • innerlijke rust en ontspanning
 • zingeving
 • de kracht van bewustzijn
 • onzekerheid, zelfvertrouwen en zelfwaardering
 • loslaten en accepteren
 • werk privé-balans, werkdruk, burn-out en stress
 • weten wie je bent, wat je wilt en keuzes maken
 • assertiviteit, grenzen en wensen aangeven
 • gedoe-loos jezelf zijn
 • preventie en verzuim
 • werkgeluk
 • psychologische en sociale veiligheid

 

Vraag haar gerust voor een thema of titel die jou beter past of lijkt. Ze heeft er het er graag over met je.

Seminars die ze sowieso voor je op maat kan maken. Een mix van inhoud en aanpassing van tijd is mogelijk. Of een reeks of divers aanbod binnen jouw programma.

Nu ben ik aan de beurt

Een masterclass over zelfzorg en zelfregie, die je dè twee dingen leert die je niet hebt geleerd. Dè oefening geeft, als je die voor de rest van je leven doet hier nooit een training bij hoeft te volgen.

Zelfvertrouwen doen of zelfvertrouwen zijn

Een masterclass waarin diepgaand zelfonderzoek centraal staat aangaande het thema zelfvertrouwen. Zelfonderzoek is de basis voor een leven leven waar je van houdt.

Lef is leuk!

Fun en diepgang.  Als het aan Briska ligt krijg je dè doorbraak, waardoor je direct toegang hebt tot het vrije leven waar iedereen zo naar verlangt. In plaast van in veiligheden en zekerheden blijven hangen.

Je werk en privé in balans

Zelfreflectie en zelfonderzoek met je eigen werk en prive balans in interactieve oefeningen. Briska spiegelt je met de door haar ontwikkelde balansschalen. Als het aan haar neem je na deze masterclass, minimaal één actie die veel verschil gaat maken voor jou werk-prive balans. Het  gaat niet over time-management, maar een laagje dieper. Dat pas je van zelf wel toe als je weet wie je bent en wat je wilt. 

De zorgprofessional en zelfzorg

De titel laat de spagaat van de zorgprofessional eigenlijk al zien. Wie goed voor zichzelf zorgt is pas echt goed voor anderen. Er zijn veel mensen die dit nog echt kunnen leren, ook buiten de zorg.

Een leven leven waar je van houdt

Iets wat voor veel mensen een uitdaging is. Maar als je hart een beetje mee mag doen en de financiële zekerheid iets minder belangrijk wordt, zou het zo maar kunnen lukken. Wanneer je je zingeving goed op een rijte hebt kan dat ook met financiële harmonie.

Werken aan wat je leuk vindt

Werkgeluk hangt nauw samen met levensgeluk. Iets wat veel mensen onderschatten. Sommige mensen gaan naar hun werk om geld te verdienen waarmee je een leuk leven kunt hebben. Anderen gaan naar hun werk om afleiding te hebben van thuis om wat voor reden dan ook. Beide een belangrijk signaal voor dat je leven leuker kan zijn.

Reken hoe dan ook op een laagje dieper dan je gewend bent. Briska gaat altijd voor zelfreflectie en zelfonderzoek

Dat is wie Briska is. Niet te veel koetjes en kalfjes, maar liever de koe vriendelijke bij de horens vatten. Ze heeft niet voor niets het Centrum voor Zelfvertrouwen. Je moet een beetje zelfvertrouwen hebben om waar te durven laten zijn dat je ook onzeker bent. Toch?

Briska wil dat mensen zichzelf zo kunnen begeleiden, dat ze:

Z

gewoon lekker zichzelf kunnen zijn

Z

liefdevol en respectvol met zichzelf omgaan, waardoor ze innerijke rust en balans vinden.

Z

ontspannen om kunnen gaan met lastige situaties en gevoelens

Z

weten wie ze zijn, wat ze willen, hoe je daar komt en trouw aan bent

Z

werkelijk weten en voelen hoe waardevol ze zijn. Dat is goed voor henzelf, hun gezin, werk(relaties) en anderen met ze in relatie staan.

Z

innerlijke harmonie ervaren bij wie ze zijn, wat ze doen, laten en zeggen en zin in het leven hebben dat ze doen waar ze goed in zijn en blij van van worden.

Als zij het kunnen, kunnen ze het anderen ook leren! En het liefst de kinderen van nu!

Hoe zou het zijn als iedereen werk had waar die van houdt en blij van wordt?

Briska droomt van een wereld waar iedereen doet waar jij blij van wordt. Qua werk en privé. Dat zou pas veel ontspanning brengen, toch?

Hoe zou het zijn als iedereen goed voor zichzelf kiest?

Dan heeft niemand het gevoel een ander tot tot last te zijn of te kwetsen. Veel mensen doen dat juist wel, omdat ze niet weten wat hun grenzen en wensen zijn. Juist dan wordt je onbetrouwbaar voor jezelf en anderen. Terwijl iedereen van eerlijkheid houdt! Toch?! Dan help je elkaar pas echt.

Hoe zou het voor de wereld zijn als iedereen zichzelf zou kunnen ontspannen?✌️🍀

Als het aan Briska ligt wil ze een grote bijdrage leveren aan een gedoe-loos Nederland.

Het kan wèl!

Z

Dat grenzen en wensen gerespecteerd worden door anderen

Z

Dat je werkelijk met jezelf door één deur kunt. Je moet alleen even weten hoe.

Z

Dat je zo van jezelf houdt dat anderen ook echt van jou houden en je waarderen om wie je bent en wat je doet.

Z

Dat je doet waar je zin in hebt en goed in bent en kunt laten waar je geen zin in hebt op een volwassen manier.

Z

Dat je gedoe-loos jezelf kunt zijn. Ik schrijf er een boek over.

Briska’s programma’s zijn voor iedereen die een leven willen leven waar ze van houden met hun dierbaren. Ze kunnen nu aan de beurt zijn! Als ze maar durven te kiezen!

Over gedoe-loos jezelf zijn

Veel mensen vinden dat ze het al goed hebben en niet mogen zeuren. Bij anderen is het vaak erger vinden ze. Ook al is het financiëel, materieel en qua sociale contacten en activiteiten prima op orde… Ook al zijn ze zelfbewust, het mensen die zo’n groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben dat ze regelrecht op een burn-out af kunnen stevenen, zonder dat ze het zelf door hebben. Of nog erger!  Ze hebben het door, maar kunnen het niet stoppen.

Sommige mensen moeten eerst in de goot liggen voor ze hulp zoeken of naar een dokter gaan. Briska laat ze liever zien datze  preventief iets kunnen en mogen doen om uit de ratrace van het leven te stappen, waarin te veel ballen in de lucht gehouden willen houden.

Het is de vraag hoeveel zin ze werkelijk hebben in hun leven, als we een laagje dieper mogen kijken.

Gedoe-loos jezelf zijn begint bij tijd voor jezelf en stil te staan bij jezelf! Hier verlangen ze naar, maar ze doen het niet. Met als gevolg dat ze afhaken, aanmodderen, uitstellen, doorpezen in de waan van de dag.

Vermoeiend toch? Als ze eerlijk zijn weten ze ook dat ze dit doen. En sommigen zijn er nog trots op ook hoe ze alles onder controle weten te houden.

Ze zoeken, mijmeren, sudderen, twijfelen, zijn hard voor zichzelf. Ze staan voor iedereen klaar behalve zichzelf. Zijn van binnen gevoeliger dan ze laten zien of in zichzelf toelaten.  Ze zoeken naar rust en balans, maar weten niet hoe.

Ben jij of wil jij de leider zijn die heb beste voor heeft met jouw medewerkers?

Die preventieve zorg heeft voor de mensen die je leidt? 

Die persoonlijk leiderschap minstens zo belangrijk vindt, als het werk dat gedaan moet worden?

Dan moet je bij Briska zijn!

Ze wijst het liefst zo veel mogelijk mensen de weg naar gedoe-loos jezelf zijn.

Neem vrijblijvend contact met haar op, zodat jullie samen kunnen bespreken wat jij wilt en wat ze daarin voor je kan betekenen.

 Laat Briska ze de weg wijzen in de zoveelste herbezinning van hun leven.

Ze weet hoe het voelt om je van binnen waardeloos te voelen. Ze weet ook wat er voor nodig is om je waardig te leren voelen tot je weet dat je zeker dat je waardevol bent. Ze heeft het het pad van zelfbevrijding gelopen en weet precies waar de knoppen zitten.

Het leven kan echt mooier zijn!

Haar vrienden van vroeger weten dat ze regelmatig een gat in de dag kon slapen en ’s avonds uren voor de buis kon hangen.

Dat deed ze om twee redenen. De eerste was om bij te komen van al het harde werken dat ze vooral voor anderen deed.

De tweede was om haar gevoeligheid en zelftwijfel ‘lekker’ te verdoven en overleven. NOOIT MEER! Dat weet ze zeker.

Als ze toen wist wat ze nu weet…

Dan was ze met terugwerkende kracht elke dag uit haar bed gesprongen om te doen waar ze zin in heeft. Alleen wist ze toen nog niet wat ze nu weet. Ze dacht wel al jaren het allemaal begrepen te hebben, maar dat was de grootste misvatting van haar pad van zelfbevrijding en heeft voor grote vertraging gezorgd. Er is zo veel te leren en zoveel meer mogelijk dan je denkt! Heerlijk! Dat gunt ze iedereen! Dat je zeker weet dat je het leven ontspannen aankunt, hoe het ook het komt. Het kan en is de basis van eerlijk zelfvertrouwen. Iedereen dacht dat ze veel zelfvertrouwen had, maar van binnen was dat heel anders.

Wil je een overzicht van alles wat ze nu aanbied?

Wil je het opnemen in jouw aanbod, dan wil ze we er graag met je over hebben. Er zijn je meerderen voorgegaan.

Kijk ook even onder het kopje ‘gratis’ in het menu voor een e-book ‘ik wil gewoon gelukkig zijn’, zelfzorgplan, adviesgesprek, artikel aangaande de innerlijke criticus en haar model van zelfbevrijding, de inner check (een soort persoonlijke APK) en de online levensspiegelsessies op de eersts woensdag van de maand.

Als je nieuwsgierig bent kun je lezen over de methodische uitgangspunten. 

Wil je contact met Briska over de mogelijkheden in jouw zaal?  

 

Jullie maken kennis met elkaar, onderzoeken samen wat je wilt en wat daarvoor nodig is in jouw zaal.  

  Briska vind niets mooier dan veel mensen bereiken. Hoe meer mensen ontspannen in het leven staan, hoe meer ontspannen de wereld is. Toch?

  Ze zet haar creatief denken en haar jaren lange ervaring als trainer en coach graag voor een goed programma. Als het voor beide partijen klopt dat Briska een programna (onderdeel) verzorgt, worden, doel, wens, vorm, kaders en inhoud op elkaar afgestemt, zodat bijeenkomsten waardevol worden voor alle partijen. Als de mensen in de zaal het werkelijk waardevol vonden komen ze graag weer.

  Briska gaat ervoor dat deelnemers keuzes gaan maken die goed voor zichzelf zijn, zodat het als van zelf goed is voor anderen. Als voorbeelden doen wat ze zeggen en wat goed voor ze is, weten ze ze daar komen en kunnen ze het anderen ook leren. Hoe gaaf zou dat zijn voor de kinderen van nu?

  Wat mensen zeggen over Briska’s werk

  Wonderlijk wat een beetje liefde naar jezelf kan doen

  Het verbaasde me hoeveel effect de oefening in de workshop heeft. Dat ik werkelijk een enorm drukkend en verstikkend gevoel ging ervaren door de innerlijke criticus en dat dit nare gevoel met een beetje liefde als het ware oploste.... bijna helemaal verdween. Het geheel wakkert bij mij de behoefte aan naar meer. Dat staat gelukkig al in de planning, zodat ik mezelf echt op een andere en bewustere manier ga leren benaderen. Dank voor het kunnen ervaren van jouw workshop Briska

  profile-pic
  Marinka Rothuis, 61 jaar

  De ideale persoonlijkheid voor een coach!

  “Ik heb de één-urige introductietraining gevolgd. Briska wist me goed aan te voelen, heeft ook humor en is rechtdoorzee. Briska’s rust helpt me om stil te staan bij mezelf, maar haar sprankelende persoonlijkheid zet er wat pit achter. De ideale persoonlijkheid voor een coach!

  profile-pic
  Monica, 25 jaar

  Het beste cadeau dat ik mezelf heb kunnen geven!

  Ik heb zo veel inzichten gekregen in mijn eigen handelen, mijn persoonlijke valkuilen en diepgewortelde patronen. Ik ben een krachtiger en bewuster persoon geworden. Dank je wel Briska voor jouw gerichte aanpak!

  profile-pic
  Suzanne Rommelaars, 45 jaar
  Docent

  Niets maakt mij blijer als hèt kwartje écht bij je landt, dat het leven niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Dat je gewoon weet, mag en ontspannen kunt doen waar je blij van wordt in je leven!

  Chat openen
  Stuur mij gerust een WhatsApp 😄
  Hi, wat kan ik voor je betekenen? Ik wijs je graag de weg