Je zou willen dat je het wilde

door | okt 20, 2021 | Echt jezelf zijn, Willen versus moeten

Ken je dat? Dat je eigenlijk vindt dat je iets zou moeten willen, maar je lijkt het niet echt te willen? Je moest eens weten over hoeveel gebieden ik in mijn leven heb gedacht: ik zou willen dat ik het wilde!

Lezen, mediteren, sporten, gezond eten, afvallen, stoppen met roken, opgeruimd en gestructureerd werken, een onderneming beginnen, een boek schrijven…

Een variant op de titel is: ik zou willen dat ik het durfde.

Er is veel wat ik niet durfde: om hulp vragen of nee zeggen. Zeggen wat je wel wilt omdat het voor je klopt, Maar ook alleen op vakantie gaan, daten, vreemde mensen aanspreken, voor grote groepen spreken, video’s van mezelf op YouTube te zetten, zichtbaar worden, mijn baan opzeggen, voor mijn mening uitkomen, financieel risico nemen voor een groter doel, voor mezelf kiezen. Toch heb ik het allemaal gedaan en nog wel meer als ik er nog even goed bij stil sta.

Waarin herken jij jezelf lieve lezer?

Wat durf jij niet wat je eigenlijk wel zou willen doen, kunnen of zeggen?

Tegenwoordig doe ik de dingen gewoon, omdat ik er zin in heb. Op een manier die ik fijn vind en die bij mij past. Ik vind m’n bed en m’n bank nog steeds heel fijn om op te liggen. Vroeger bleef ik te veel teruggetrokken zogenaamd lekker cocoonen voor de buis op de bank of in mijn bed. Het leek me een veilig of ontspannen gevoel te geven, maar echt bevredigend was het niet. Nu blijf ik lekker liggen als ik wakker word, pak m’n laptop erbij met een kopje thee en begin met schrijven of ga ik lezen. Voor de mensen die me nog een beetje kennen van vroeger. Die weten dat ik tot diep in de dag kon slapen 😊. Tegenwoordig heb ik gewoon zin in de dag en als dat niet zo is, zorg ik extra goed voor mezelf. Ik kies er in alle vrijheid voor om te doen wat goed voelt. Ik trek me nu ook terug, maar dan is het een vrije keuze en geen overleving. Zo kan ik ook een heerlijk dutje overdag doen en werk ik wanneer ik de inspiratie voel. Grappiger wijs vaak in sportschool. Daar ontstaan de beste ideeën bij me.

Hoe vrij voel jij je in wat je wel en niet wilt doen?

Je niet vrij voelen heeft alles te maken met hoeveel je bezig bent wat anderen van je vinden of hoe jij denkt dat iets hoort te gaan. Doordat ik daar tegenwoordig niet meer zo mee bezig ben, durf ik veel meer te gaan en staan voor wat ik belangrijk vind. Mensen hebben toch wel een mening over je. Mijn motivatie is groter dan ooit, waardoor ik ook vroeg wakker wordt om lekker aan m’n dag te beginnen. Ik zou het eigenlijk geen motivatie willen noemen. Want dan moet je je er nog te veel toe zetten of een drempel nemen. Ik werk gewoon op de momenten wanneer ik er zin in heb en niet wanneer ik er geen zin in heb. Ik doe een dutje wanneer ik er zin in heb. Ik wil het gewoon en dan het gebeurt ook gewoon. Heerlijk! Als het niet kan gebeuren wat ik wil en het dient het grotere belang, dan vind ik wel een manier waardoor het ook op dat moment beter bij me past.

Je durf, hoop en wil toelaten, heeft alles te maken met een staat van zijn, waarin je wonderlijk veel leert en aankan en tegelijkertijd niets hoeft of moet! Op mijn 21e dacht ik alles al te weten. Ken je dat? Tegenwoordig weet ik zeker dat ik steeds minder weet van alles wat er te weten is. En dat is heerlijk! Vroeger zou me dat onzeker hebben gemaakt. Dat was zo goed als niet te zien hoor aan de buitenkant 😉. Nu vertrouw ik mezelf, omdat ik heel helder weet hoe ik mezelf kan begeleiden in mijn gevoeligheden en emoties en die van anderen. Dat geeft rust en een natuurlijke kracht en wijsheid als basis om het leven te leven waar je van houdt. Het gaat om weten, niet geloven lieve lezer. Het echt weten dat dit kan is niet gebaseerd op je ratio, maar op je ervaringen. Als je weet wat het effect is van de zelfbegeleiding doe ik toepas en die ik jou kan leren, wordt het heel eenvoudig en praktisch.

Als ik toen wist wat ik nu weet, dan was m’n leven echt een stuk makkelijker geweest. Nu ga ik rustig verder met wat ik wil. Dat betekent ook dat ik dingen tegen mijn zin in doe, maar dan weet ik waarvoor ik het doe. Namelijk zelfliefde, zelfwaardering, zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen brengen naar mensen. Wie wil dat nou niet? Als ik hierbij stilsta wordt mijn hart automatisch warm en wegen de kosten altijd op tegen de baten.

Hoe zit dat bij jou lieve lezer? Kan jij rustig verder met dat wat jij wilt? En is dat ook goed voor jou en je omgeving?

In mijn eeuwige zoektocht heb ik zo vaak gedacht ‘Daar gaan we weer, moet ik nou alweer dat thema van mijn leven aangaan? Voor de duizendste keer 🤪?! Ken je dat? Nu kan ik volmondig zeggen dat dat de moeite waard is! Al die oude thema’s iedere keer aankijken als ze opspelen brengt je keer op keer in een prachtige diverse vrijheden. Met het doorwerken van één van deze thema’s kwam ik bijvoorbeeld tot de conclusie niet meer gebukt te willen gaan onder welke vorm van financiële druk dan ook. Die is best groot, want de hele maatschappij is hiernaar ingericht. Sindsdien is er zo veel vrijheid en rust in mij, dat er alleen nog maar ruimte is voor mijn innerlijke kracht en motivatie om te doen waartoe ik bedoeld ben op een manier die ik leuk vind.

Weet jij al waartoe je bedoeld bent in jouw leven?

Poeh wat vertel ik veel over mezelf in deze blog. Ook dit is gewoon omdat het zo gaat en ik het leuk vind. Wat herken je in mijn verhaal bij jezelf? Misschien ben ik met mijn verhaal wel een interessante spiegel voor jouw leven.

Hoe vrij ben jij in je leven als je het een percentage zou geven?

Wist je dat je ook vrij kan zijn met handenbinders als kinderen, je werk of andere gebieden die voor jou voelen als dergelijke handenbinders? Ben je benieuwd hoe je vrijheid kan bereiken? Het kan echt lieve lezer. Dat betekent niet dat je je altijd vrij zal voelen, maar dat betekent wel dat als je je niet vrij voelt je weet hoe je jezelf kan begeleiden naar vrijheid. Ik wijs je graag de weg.

O ja, laat ik nog een tip geven aan alle lieve zoekende mensen in het leven. Hoe meer je bereid bent alle mooie en vooral minder mooie hoekjes en gaatjes van jezelf te blijven onderzoeken hoe sneller je vrijheid zal ervaren. Eigenlijk ben je al vrij, maar het kan soms een hele weg zijn om daar werkelijk tot in al je vezels achter te komen. Het gaat over werkelijk weten, niet geloven. De weg is confronterend, maar anders dan jij gewend bent. Die van jou is te streng en te dwangmatig. Het kan liefdevol en mild. Dan is de beloning is zooo de moeite waard.

Jij bent die moeite waard. Wist je dat?

Ik wil nu schrijven ‘ik hou van jou’, ook al kan dat raar overkomen, toch voelt het zo. Juist omdat ik mijn pad van minderwaardigheid naar waardigheid heb bewandeld en ik precies weet hoe het voelt en hoe je er komt. Dat gun ik iedereen die er klaar voor is om dit te mogen ervaren. Ik voel me soms een soort Oprah Winfrey, maar bewandel wel mijn eigen pad hoor in hoe het voor mij, maar vooral ook hoe het juist ook voor jou klopt. Ik voel de mogelijkheden van waar ik mee bezig ben met mijn werk voor jou heel goed.

Hoe zou het voor jou zijn als je gewoon vrij bent om te doen wat je wilt doen? Heerlijk toch?!

Je pad nieuwsgierig bewandelen naar hoe het zich gaat ontwikkelen, zonder een echt doel na te jagen is wat werkt. Het is zo rustig om niet te hoeven weten waar je precies uitkomt. Hoe is en gaat dat bij jou lieve lezer?
Het stellen van doelen werkt niet echt, tenzij je werkelijk weet wat je wilt. Dan worden de korte termijn doelen zelfs makkelijk en concreet. De onmogelijke loopbaanvraag die vaak gesteld wordt is ‘waar wil je over 5 jaar staan?’ Kan jij die beantwoorden? Als je weet waartoe je bedoelt bent kan je wel een beetje vooruit gokken en dat is zelfs heel inspirerend. Maar het wordt moeilijk de flexibiliteit erin te houden als je je aan jouw lange termijn doelen moet houden. Als je een beetje oplet, merk je vanzelf wat voor je klopt en niet. Hoe cliché ook; het is inderdaad de weg die het leuker maakt, dan je doel bereiken. Geniet er dus maar lekker van.
Heb ik je een beetje geïnspireerd met mijn verhaal? Dat doe ik graag, maar met de diepgang die ik je kan bieden kan je zelf alle antwoorden en doelen vinden waar jij blij van wordt. Dan kan je ook makkelijker keuzes maken en krijg je er energie van in plaats van dat het je te veel kost

Je pad nieuwsgierig bewandelen naar hoe het zich gaat ontwikkelen, zonder een echt doel na te jagen is wat werkt. Het is zo rustig om niet te hoeven weten waar je precies uitkomt. Hoe is en gaat dat bij jou lieve lezer?

Het stellen van doelen werkt niet echt, tenzij je werkelijk weet wat je wilt. Dan worden de korte termijn doelen zelfs makkelijk en concreet. De onmogelijke loopbaanvraag die vaak gesteld wordt is ‘waar wil je over 5 jaar staan?’ Kan jij die beantwoorden? Als je weet waartoe je bedoelt bent kan je wel een beetje vooruit gokken en dat is zelfs heel inspirerend. Maar het wordt moeilijk de flexibiliteit erin te houden als je je aan jouw lange termijn doelen moet houden. Als je een beetje oplet, merk je vanzelf wat voor je klopt en niet. Hoe cliché ook; het is inderdaad de weg die het leuker maakt, dan je doel bereiken. Geniet er dus maar lekker van.

Heb ik je een beetje geïnspireerd met mijn verhaal? Dat doe ik graag, maar met de diepgang die ik je kan bieden kan je zelf alle antwoorden en doelen vinden waar jij blij van wordt. Dan kan je ook makkelijker keuzes maken en krijg je er energie van in plaats van dat het je te veel kost.

Wat vind je van de variant; ik zou willen dat ik het had of kon?

Deze variatie is vermoeiend of gaaf. Dat je graag zou willen dat je het had of kon… loslaten, accepteren, zelfdiscipline, structureren, focussen, me openstellen, nee zeggen, grenzen aangeven, naar je lichaam luisteren, creatief zijn, lief zijn en ga zo maar door me allerlei talenten en kwaliteiten. Er is meer mogelijk dan je denkt en er zit ook wonderlijk veel meer in je dan je denkt. Wist je dat? Wat zou jij willen dat je had of kon?

Of deze variatie dan 😬? Ik zou willen dat ik het had gedaan.

Dit is wel de pijnlijkste variant van dat wat je wilt. Die wil ik je graag besparen. Kijk vooral naar wat je dan nu toch nog kan en wil doen lieve lezer voor je eigen levensvreugde. Ook daarin is meer mogelijk dan je denkt.

Waarin zeg jij dat je zou willen dat je het wilde, durfde, kon of gedaan had?

Nog 2 de belangrijke tips voor je!

Stel jezelf de vraag: Weet je zeker dat je het niet wilt? Zou het kunnen dat je het misschien eigenlijk toch wel wilt? Als je wilt dat je iets zou willen, mag je ervan uitgaan dat je het gewoon wilt, maar dat je jezelf voor de gek houdt en in de weg zit. Dat hoef niet!

Onderzoek goed welk verhaal jij ervan hebt gemaakt in je leven waarom je het niet zou willen en hoe steekhoudend dat eigenlijk is.

Je hoeft niet te blijven hangen in ‘ik wil wel, maar….’ Het kan gewoon wel lieve lezer!

Liefs,

Laat hieronder een reactie achter

0 reacties

Wil jij de eerste zijn die hoort wanneer mijn boek wordt gepubliceerd?

Wil jij het leven leven dat jij verdient en écht bij jou past?

Als je werkelijk een positieve factor voor jezelf en jouw omgeving bent, wordt de wereld een stukje mooier. Het begint bij jou!

Chat openen
Stuur mij gerust een WhatsApp 😄
Hi, wat kan ik voor je betekenen? Ik wijs je graag de weg