Nu ben ik aan de beurt!

Hoe zou het zijn als je jouw grenzen en wensen wel kent en daar trouw aan bent?

In wijs je met dit programma graag de weg. Kom het gerust met me onderzoeken en vraag een adviesgesprek aan

Hoe serieuzer jij jezelf neemt, hoe meer beren er van de weg kunnen om een leven te leven waar jij van houdt.

Deze training bestaat uit 2 delen.  De driedaagse training ‘Nu ben ik aan de beurt’ en het 4 daagse programma ‘Trouw zijn aan jezelf’ verdeelt over 3 kwartalen.

Het is heerlijk om jezelf zo veel waard te vinden dat je jezelf een ondersteunende structuur gunt, die jou bij de les van je leven weet te houden, waardoor je een leven kunt leven waar je van je houdt.

Zo zit ik voor de rest van mijn leven in een programma van 18 trainingsdagen per jaar. Wist je dat?

Ik weet dat ik jou overvraag met zo veel dagen, maar gun je ook om in een  prachtige groep mensen te mogen landen die kampen met dezelfde issues als jij. Die vrienden voor je leven zouden kunnen worden en je werkelijk ondersteunen in je leven. Dat is zo fijn. Je hoeft het niet alleen te doen, hè?

Laatst zei een klant in volle ontroering ‘I love to love myself’ tegen me. Mijn hart wordt hier zo blij van 🥰.

Met 7 trainingsdagen vier coachgesprekken van 1 1/2 uur en 4 zoomsessies met groepsgenoten van 2 uur en biedt ik jou een totaalpakket van zelfbegeleidingsoefeningen om het leven te gaan leven waar je van houdt.

Deze oefen je met groepsgenoten, die een onderdeel van je leven kunnen worden om je bij de les te houden en elkaar te blijven steunen als het leven lastig wordt, maar ook als het niet lastig is. Hoe fijn zou dat zijn?

Je hoeft echt niet eerst in de goot te liggen voordat je jezelf iets gunt te doen wat goed voor je is. Liever niet zelfs! Toch?! Soms hoor ik mensen zeggen tegen me ‘ik heb het nu niet nodig’. Wanneer wel dan? Als je in de ellende zit. Dan is het te laat toch? Het geeft juist rust en zelfvertrouwen als je weet hoe je met de lastige momenten van het leven om kunt gaan. Dat leer je juist beter in de rustigere periodes van je leven.

Het pad van zelfbevrijding kan inderdaad ambivalent voelen. Je komt dingen tegen die je normaal gesproken liever wegstopt. Maar meestal is dat wegstoppen juist wat het erger maakt.

Als je de zelfbegeleidingsoefeningen oefent zal het je leven een stuk makkelijker maken of het nou goed of niet zo goed voelt in je leven. Dat is ook goed voor jouw omgeving.

Als jij het kunt, kunnen je kinderen het ook leren. Daar ga ik voor. Dat jij niet alleen zegt wat goed voor ze is, maar ook het voorbeeld bent van zelfliefde en zelfrespect, zodat zij nooit een training bij mij hoeven volgen.

Anderen, dierbaren, medewerkers en collega’s zullen er ook veel baat hebben als jij een volwassenheidsslag weet te maken in het omgaan met je gevoeligheden en kwetsbaarheden en geraaktheid.

Soms valt het belangijkste kwartje zo snel bij mensen dat de oefeningen die innerlijke rust, ruimte, kracht en wijsheid bieden, niet meer nodig zijn om te doen, omdat er dan volledige innerlijke vrijheid is.

Bij anderen regent het kwartjes, waardoor je met genak andere keuzes maakt in je leven en wat werkelijk bij je past.

Bij sommige landen de kwartjes zo diep, dat ze voor de training nog  niet doorhadden hoe uit balans ze eigenlijk waren en na de driedaagse nog niet half doorhebben hoe ze gekomen zijn tot het gelukkigere leven dat ze nu hebben. Dat is prachtig en ik wil dus dat je het wel begrijpt, zodat je jouw dierbaren, kinderen  en medewerkers iets kunt geven voor hun leven wat werkelijk goed voor ze is.

Of je nou veel programma’s hebt gevolgd of niet, maakt niet uit. Doorgewinterde klanten met allerlei programma’s vertellen me hoe mijn methode echt voor ze werkt. Mensen die voor het eerst op zoek waren naar meer balans vetellen me hoe helder ze zijn in en over hun grenzen en wensen.

Niets maakt mij blijer als het kwartje werkelijk bij je landt dat het leven niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.

Ben je bereid om jezelf zo serieus te nemen, dat je werkelijk trouw wilt gaan zijn aan jezelf dan betaal je minder voor de driedaagse, dan dat je deze los koopt.

Zie je financiele of andere (tijds) beren op de weg. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Dus laat jezelf niet te veel aan de kant zetten door deze beren als je voelt dat je dit zou willen doen. Ik onderzoek graag vrijblijvend met hoe het mogelijk kan worden voor jou.

Had je de introductieworkshop op deze jaartraining eigenlijk al gevolgd?

Wil jij jezelf uit die spagaten kunnen halen tussen iets wat jij (niet) wilt en wat een ander (niet) wil? Of tussen iets wat je zelf eigenlijk wilt en alsmaar niet doet of voor elkaar krijgt? Stop jezelf ajb uit te stellen en af te wacht of aan te modderen en leer jezelf uit die oncomfortabele comfortzone te halen waarin je zit! Want zeg nou zelf; al die beren voelen toch niet aangenaam?

Hoe ziet je leven er over 3 jaar uit als je jezelf in die oncomfortabele comfortzone houdt? Hoe is dat voor jou en jouw omgeving denk je? Ik wil dat jij je zo snel mogelijk innerlijk veilig voelt.

Ook al ken je jezelf behoorlijk goed en sta je bewust in het leven,  toch…

 • wordt het niet echt rustig en blijf je zoeken naar die balans (ik ga liever voor flow trouwens 😉)
 • blijf je het lastig vinden je grenzen te bewaken en aan te geven
 • blijft je hoofd maar rondjes draaien en niet zo vriendelijk voor jezelf zijn.
 • lukt het je niet echt om voor jezelf te kiezen of met gemak keuzes te maken in wat je wel en niet wilt
 • krijg je niet echt duidelijk wat je nou wilt en hoe je dat kenbaar kunt maken
 • blijft het leven te vieren soms een vreemd of frustrerend iets, omdat je niet echt helder hebt wat dat nou eigenlijk is
 • lukt het je eigenlijk niet echt om gewoon gelukkig te zijn en echt lekker gedoe-loos jezelf te zijn

Ook al is je leven wel oké met een fijn huis, je sociale netwerk, een goed inkomen, fijne vakanties en je gezin, toch…

 • maak je jezelf soms gek en wordt je moe van de keuzes die je zou willen maken, maar niet maakt.
 • blijf je te hard werken en je je te weinig gewaardeerd voelen
 • blijf je maar hartstikke flexibel voor iedereen behalve klaar jezelf klaar staan. Irriteer je je aan mensen die hun verantwoordelijkheid maar niet lijken te nemen.
 • ben je zelf soms te moe om nog maar enigszins aan jezelf toe te komen en werkelijk rust en ontspanning te vinden
 • blijf je maar aan jezelf twijfelen…

Dan ben jij nu echt aan de beurt!! Toch?

Voel even lieve lezer hoe het voor je zou als je jezelf niet alleen gunt, maar ook werkelijk serieus neemt eens een keer echt voor  jezelf te kiezen met dit jaarprogramma.

Dat je even helemaal stil mag staan bij wat goed voor jou is en hoe dat werkelijkheid kan worden in je huidge leven. Pas op, dat die beren je niet te veel in de weg blijven zitten!

Je hoeft niet te denken dat je jezelf aanstelt of niet mag klagen omdat je het toch goed hebt (dit is al zo’n beer op de weg) als je jezelf eigenlijk serieus wilt nemen. Het knaagt toch niet voor niets genoeg van binnen? Ja, er is meer uit je leven te halen lieve lezer. Het kan echt lekkerder zijn dan het nu is.

Begin maar eens om jouw geknaag van binnen serieus te nemen en onderzoek vrijblijvend met me of de training wat voor je is of niet. Ik zal eerlijk met je zijn als ik denk dat deze training niet goed voor je is. Wil je dat? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek  met me aan.

Hoe zou het zijn als je jezelf gewoon even lekker onder mag dompelen met jezelf? Dat je even niets anders hoeft dan dat. Jezelf verwennen kan je wel toch? Doe het een keer op deze essentielere manier.

Ja, het kan spannend zijn om het proces met jezelf (weer) aan te gaan, omdat je niet precies weet wat het je gaat brengen, maar dat alles onder controle willen hebben en houden helpt je zeker niet verder lieve onderzoeker.

Je weet toch dat dit soort trainingen inzichten geven die je van te voren niet had kunnen vermoeden?

Lees hieronder maar maar wat je ongeveer kunt verwachten. Ik sta erom bekend dat ik je precies geef wat je nodig hebt voor jouw leven in mijn trainingen.

Geef me minimaal 3 dagen, zodat jij:

Z

de stappen kunt gaan zetten om meer innerlijke ruimte krijgen voor dat wat jij echt wilt in de levensgebieden waar je zoekende bent.

Z

meer rust gaat ervaren en jezelf minder voorbij gaat lopen en je makkelijker je grenzen en wensen gaat bewaken.

Z

kwartjes kunnen vallen in wat echt belangrijk is voor jou en hoe de stappen die je gaat nemen niet geforceerd hoeven te zijn (dat doe je zelf al genoeg lieve lezer) en echt voor jou kloppen.

Z

zicht gaat krijgen op hoe dat ook goed is voor jou en daarmee voor jouw omgeving

Z

echt kunt ervaren hoe zelfliefde en zelfrespect voor jou voelt in plaat van alsmaar (aan jezelf) te twijfelen en streng voor jezelf te zijn

Z

kunt leren voelen wat echt klopt en niet klopt en je  grenzen en wensen makkelijk kenbaar kan maken.

Ben jij eraan toe je eindelijk (weer) eens echt goed te verdiepen in jezelf? De jaartaining bestaat uit 2 delen.

Deel 1. Nu ben ik aan de beurt (kwartaal 1)

Dag 1 gaat over echt loslaten en accepteren, zodat je tot rust kunt komen in jezelf en jezelf vriendelijk kunt gaan ontmoeten. Je leert jezelf waar te nemen en bij de les houden in je gevoelens, emoties en gedachtes. 

Dag 2 gaat over weten wie je écht bent, wat je écht wilt en hoe je daar ruimte voor kunt maken

Dag 3 gaat over doen wie je bent en wat je wilt in relatie tot jezelf en anderen in de levensgebieden die voor jou van belang zijn. Over hoe je je grenzen en wensen goed bewaakt.

Deel 2. Trouw zijn aan jezelf (over 3 kwartalen verspreid)

Dag 1. gaat over het ontmoeten van innerlijke liefhebber die jou altijd vriendelijk, zacht en warm kan ondersteunen als je het moeilijk hebt. Je krijgt oefeningen waardoor jouw innerlijke liefde toeneemt.

Dag 2. gaat over het ontmoeten van innerlijke motivator die, omdat je precies weet wie je bent en wat je wilt, met innerlijke kracht voor jezelf opkomt. Je krijgt oefeningen waardoor jouw innerlijk respect toeneemt. 

Dag 3 en 4. gaat over het ontmoeten van je innerlijke adviseur die vanuit essentiele wijsheid jou keer op keer de weg wijst om je natuurlijke aard ruimte te bieden in jouw leven om tot bloei tot komen. Jouw kwaliteiten, verlangens en behoeftes vinden een weg die bij jou past.

Tussentijdse onderdelen:

 • 4 coachgesprekken van anderhalf uur live of via zoom
 • 4 levensspiegelsessies via zoom van 2 uur in een groepje van maximaal 4 mensen.
 • een oefengroep en een buddycontact uit de groep waarmee je de oefeningen oefent.
 • dagelijkse zelfbeoefening. Het is als het leren van een nieuwe taal. 

De eerstvolgende start op do 17, vr 18 en za 19 november te Driebergen.

Ben er op tijd bij! Kun je deze datum niet of wil je de vervolgdata van het trouw aan jezelf programma weten, check het agendaoverzicht.

Deel 1. Nu ben ik aan de beurt (kwartaal 1)

Dag 1 gaat over echt loslaten en accepteren, zodat je tot rust kunt komen in jezelf en jezelf vriendelijk kunt gaan ontmoeten. Je leert jezelf waar te nemen en bij de les houden in je gevoelens, emoties en gedachtes. 

Dag 2 gaat over weten wie je écht bent, wat je écht wilt en hoe je daar ruimte voor kunt maken

Dag 3 gaat over doen wie je bent en wat je wilt in relatie tot jezelf en anderen in de levensgebieden die voor jou van belang zijn. Over hoe je je grenzen en wensen goed bewaakt.

Deel 2. Trouw zijn aan jezelf (over 3 kwartalen verspreid)

Dag 1. gaat over het ontmoeten van innerlijke liefhebber die jou altijd vriendelijk, zacht en warm kan ondersteunen als je het moeilijk hebt. Je krijgt oefeningen waardoor jouw innerlijke liefde toeneemt.

Dag 2. gaat over het ontmoeten van innerlijke motivator die, omdat je precies weet wie je bent en wat je wilt, met innerlijke kracht voor jezelf opkomt. Je krijgt oefeningen waardoor jouw innerlijk respect toeneemt. 

Dag 3 en 4. gaat over het ontmoeten van je innerlijke adviseur die vanuit essentiele wijsheid jou keer op keer de weg wijst om je natuurlijke aard ruimte te bieden in jouw leven om tot bloei tot komen. Jouw kwaliteiten, verlangens en behoeftes vinden een weg die bij jou past.

Tussentijdse onderdelen:

 • 4 coachgesprekken van anderhalf uur live of via zoom
 • 4 levensspiegelsessies via zoom van 2 uur in een groepje van maximaal 4 mensen.
 • een oefengroep en een buddycontact uit de groep waarmee je de oefeningen oefent.
 • dagelijkse zelfbeoefening. Het is als het leren van een nieuwe taal. 

Je krijgt inzichten en ervaringen hebben die je nog nooit eerder hebt gehad.

Wat je kunt verwachten

Z

Het hele jaarprogramma draait erom dat je jezelf zo kunt begeleiden in je moeilijke gevoelens, emoties en lastige situaties, dat jouw zelfvertrouwen groeit. Ik wil dat jij er zo goed mee om kunt gaan, dat je jezelf daarin zo vertrouwt dat jouw kinderen daardoor nooit in mijn programma hoeven te komen. Hoe eerder hoe beter dus. Bevrijd jezelf en je kinderen 🤗. 

Z

De innerlijke verhouding met jezelf staat centraal. Het laten groeien van jouw zelfliefde en zelfrespect, zodat je doet wat goed voor jou en je omgeving is. 

Z

Deze minimale  jaarstructuur biedt jou alle zelfbegeleidingoefeningen die je een makkelijk en leuk leven kunnen gaan bezorgen. Hoe meer je ze toepast hoe meer het een taal wordt die je als vanzelf gaat spreken. Oefening baart kunst. 

Z

De oefeningen hebben een meditatief karakakter, maar verder is er niets zweverigs aan. Dan moet je niet bij mij zijn. Meditatie is niet meer dan jezelf bij de les houden en daar krijg je veel verschillende oefeningen voor, zodat je er echt voor jezelf kunt zijn en trouw bent aan jezelf. Volgens de deelnemers draai ik ook gewoon leuke muziek 😉. Dat de benadering van je emoties en gevoelens anders is dan je gewend bent en daardoor onwennig kan lijkt me logisch. Anders zou je immers niets leren. En ja, we mediteren ook en zitten ook op kussentjes, maar dat je mag ook op een stoel zitten hoor.

Z

Je leert hoe je ontspannen kunt gaan ontdekken en doen wat jij écht wilt. Pas als je ontspannen bent kun je zuivere keuzes gaan maken in je leven.

Z

Je krijgt zicht op wie je in essentie bent.

Z

In een groep van maximaal 8 deelnemers ga je dit proces met elkaar aan. Iedereen zit er met dezelfde issues, dus je gaat veel met en door elkaars inbreng leren.

Z

Er is veel ruimte voor jouw persoonlijke proces, zodat jij precies krijgt wat jij nodig hebt voor jouw leerproces. 

Investering voor jezelf  € 4.444,00 excl. BTW voor het hele jaar.  Wil je de 3- daagse los volgen van het ‘Trouw zijn aan jezelf’ deel, dan kost deze €1.444,00 excl. BTW

Financieel is er vaak meer mogelijk dan je denkt! Laten we het erover hebben als je voelt dat je dit wilt doen.

Binnen organisaties wordt peroonlijke leiderschap gelukkig steeds belangrijker. Ook als dat betekent dat je een andere baan wilt. Vraag naar de opleidingsbudgetten die vaak blijven liggen aan het einde van het jaar.

 De trainingsdagen duren van 9.30 uur tot 17.30 uur en vinden plaats in Driebergen, Hoofdstraat 260. Je neemt je eigen lunch mee. Precies zoals jij hem hebben wilt. Voor koffie, thee en lekkers wordt gezorgd.

Wat je kunt verwachten

Z

Het hele jaarprogramma draait erom dat je jezelf zo kunt begeleiden in je moeilijke gevoelens, emoties en lastige situaties, dat jouw zelfvertrouwen groeit. Ik wil dat jij er zo goed mee om kunt gaan, dat je jezelf daarin zo vertrouwt dat jouw kinderen daardoor nooit in mijn programma hoeven te komen. Hoe eerder hoe beter dus. Bevrijd jezelf en je kinderen 🤗. 

Z

De innerlijke verhouding met jezelf staat centraal. Het laten groeien van jouw zelfliefde en zelfrespect, zodat je doet wat goed voor jou en je omgeving is. 

Z

Deze minimale  jaarstructuur biedt jou alle zelfbegeleidingoefeningen die je een makkelijk en leuk leven kunnen gaan bezorgen. Hoe meer je ze toepast hoe meer het een taal wordt die je als vanzelf gaat spreken. Oefening baart kunst. 

Z

De oefeningen hebben een meditatief karakakter, maar verder is er niets zweverigs aan. Dan moet je niet bij mij zijn. Meditatie is niet meer dan jezelf bij de les houden en daar krijg je veel verschillende oefeningen voor, zodat je er echt voor jezelf kunt zijn en trouw bent aan jezelf. Volgens de deelnemers draai ik ook gewoon leuke muziek 😉. Dat de benadering van je emoties en gevoelens anders is dan je gewend bent en daardoor onwennig kan lijkt me logisch. Anders zou je immers niets leren. En ja, we mediteren ook en zitten ook op kussentjes, maar dat je mag ook op een stoel zitten hoor.

Z

Je leert hoe je ontspannen kunt gaan ontdekken en doen wat jij écht wilt. Pas als je ontspannen bent kun je zuivere keuzes gaan maken in je leven.

Z

Je krijgt zicht op wie je in essentie bent.

Z

In een groep van maximaal 8 deelnemers ga je dit proces met elkaar aan. Iedereen zit er met dezelfde issues, dus je gaat veel met en door elkaars inbreng leren.

Z

Er is veel ruimte voor jouw persoonlijke proces, zodat jij precies krijgt wat jij nodig hebt voor jouw leerproces. 

In de folder kun je nog meer ontdekken over voor wie de training bedoelt, de vragen die centraal staan in de training en de benoemde resultaten door deelnemers.

Ben jij zo iemand die eerst alles wil weten voordat gaat kiezen?

Er is niets mis met zorgvuldigheid, maar als je alles onder controle wilt houden sla je misschien toch echt een beetje door? Het helpt je niet lieve onderzoeker van deze training. Soms helpt het om gewoon maar even FUCK-IT te zeggen en het dan gewoon te doen.

Als je jezelf wilt blijven verstoppen achter allerlei vermoeidende controlemechanismen en in die oncomfortabele comfortzone wilt blijven is de tijd ook  nog niet rijp voor je.

Ik gun je om werkelijk te mogen ontdekken, wat er voor moois schuil gaat in jezelf, zodat je echt gedoe-loos jezelf kunt zijn. Hoe lijkt je dat?

Laat me je de weg wijzen in hoe jij jezelf vriendelijk kunt gaan ontmoeten in plaats van al dat vermoeiende strenge gedoe in jezelf.  Zodat je je als jezelf werkelijk veilig en vrij kunt voelen. Fijn toch?!

Mijn ervaring is dat deelnemers vaak na de training zeggen ‘wat liep ik moeilijk te doen zeg’ of ‘had ik dit maar 10 jaar geleden gedaan’. Ik wil niet dat jij sterft met je niet geleefde passies en verlangens. Dat doen er al genoeg. Laat jij het niet zijn.

Kom jezelf ontdekken!

Kom jezelf  liefdevol waarderen en respecteren!

Kom in jezelf geloven!

Kom gedoe-loos jezelf zijn met alles wat er is en niet is!

Kom jezelf zo leren begeleiden, dat jij het jouw kinderen ook kunt leren!

 De ervaring leert dat de dagen voorbij vliegen. Ik daag je alleen uit die tijd voor jezelf te maken. Als het aan mij ligt waren het 20 dagen per jaar, maar 7 moet wel lukken toch?

 Jij bent nu aan de beurt! Neem eerst een klein stapje en kies één van de 3 opties hieronder. Twijfelen helpt je al heel lang niet. Kies welke het beste, fijnste en makkelijkste voor je voelt en doe die gewoon.

Gratis adviesgeprek

We onderzoeken samen vrijblijvend waar je nu staat, wat je graag zou willen, wat daartussen staat en hoe ik je hierbij kan helpen en of ik denk dat de training bij je past of iets anders wijs is.

Introductieworkshop 'Nu ben ik aan de beurt'

Deze workshop kun je lekker zelf doen tegen een kleine prijs. Je leert de twee belangrijkste aspecten die je niet geleerd hebt in je leven. Je krijgt theorie en dè belangrijkste oefening die jou helpt om tot rust te komen en een oefening om jouw beren van de weg te halen. 

Deelnemen aan de gratis levensspiegelssessies op de eerste woensdagavond van de maand

van 20:00 tot 21:00 uur. Om 20:05 sluit ik de online deur, dan zijn we begonnen. De rechtsreekse zoomlink vind je de pagina. Vergeet het niet in je agenda te zetten!

Heb je als organisatie interesse in mij als spreker voor een lezing of een als workshopgever voor een zaal?

Wat anderen zeggen over de training

Briska’s rust, openheid en betrokkenheid geven het vertrouwen dat je alles kunt zeggen.

Door corona liep ik tegen een aantal zaken aan en was het nodig om mezelf goed onder de loep te nemen. Briska voelt je goed aan en is een prettig persoon om mee te praten. Ik leer dat je op jezelf kunt vertrouwen, omdat er altijd een stemmetje is die aangeeft of iets wel of niet klopt. Dat hoofd en lijf veel meer met elkaar in verbinding staan. Door dat te zien en voelen leer ik daarop te kunnen vertrouwen en het stemmetje serieus te nemen. Stapje voor stapje en elke dag een beetje meer vertrouwen in jezelf.

profile-pic
Evelyn Maurer , 44 jaar
Contract- en leveranciersmanager

Wat Briska je geeft en leert werkt écht!

Ik kan nu heerlijk mijn innerlijke criticus negeren. Met de instrumenten voor zelfliefde die Briska biedt, voel ik me stevig en heb ik overzicht en vertrouwen. Ik hou van de pragmatische aanpak en werkvormen die worden gebruikt. Ervaringsleren!

profile-pic
Els Aarts
leidinggevende in (IT) consultancy

Ik heb meer rust en vertrouwen gevonden

Door de fijne en constructieve gesprekken met Briska heb ik meer vertrouwen en rust. Met haar openheid, warmte en kennis voelde ik me gehoord. Er was veel ruimte en (online) veiligheid om persoonlijke uitdagingen te bespreken. Al mijn gevoelens en gedachten er mochten zijn, hoe onredelijk of vreemd ik ze zelf ook vond.

profile-pic
Lonneke, 34 jaar
Medewerker onderwijsondersteuning, Universiteit Utrecht

Niets maakt mij blijer als het kwartje écht landt dat het leven niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Dat je gewoon weet, mag en ontspannen kunt doen waar je blij van wordt in je leven!

Chat openen
Stuur mij gerust een WhatsApp 😄
Hi, wat kan ik voor je betekenen? Ik wijs je graag de weg